A 122/2015. (V. 26.) Korm. Rendelet (az energiahatékonyságról szóló törvény végrehajtásáról) 7/A. § e) bekezdés alapján az energetikai szakreferens összefoglaló éves jelentést készít az igénybevételére köteles gazdálkodó szervezet számára készített havi jelentések alapján a tárgyévet követő év május 15-ig a végrehajtott energiahatékonysági fejlesztések, alkalmazott üzemeltetési megoldások által elért energiamegtakarítási eredményekről, amelyet az igénybevételére köteles gazdálkodó szervezet május 31-ig honlapján közzétesz.

2017-ben az éves átlaghőmérséklet csökkent az elmúlt három év távlatában, bár az éves átlaghőmérséklet csupán 0,8 °C-ot csökkent 2015 óta. 187 napon csökkent 12°C alá, amikor elvileg fűteni kellett, és 25 napon volt 26 °C fölötti, amikor gépi hűtés volt szükséges.

A földgázfogyasztás a tavalyihoz képest összességében 20 %-kal, a villamosenergia-fogyasztás 3,9 %-kal növekedett, ami az év elejének átlagosnál hidegebb hőmérsékleteivel (megnövekedett fűtési hőigény), továbbá a termelés bővülésével magyarázható.

A 2017-es év során összesen 2 db energiahatékonysági beruházás történt a Társaságnál. A sűrítettlevegő kompresszor kiváltásával, az éves villamosenergia-felhasználás 0,6 %-a takarítható meg. Ezen kívül beszerzésre került 2 db új, energiahatékony fröccsöntőgép, melyek 61 %-kal kevesebb villamos energiát fogyasztanak, mintha a velük azonos záróerővel rendelkező, a Társaságnál jelenleg is üzemelő gépek kerültek volna beszerzésre. A beruhásokról a jövőben TAO kedvezmény igénybevételéhez energiahatékonysági audit készül.