A 122/2015. (V. 26.) Korm. Rendelet (az energiahatékonyságról szóló törvény végrehajtásáról) 7/A. § e) bekezdés alapján az energetikai szakreferens összefoglaló éves jelentést készít az igénybevételére köteles gazdálkodó szervezet számára készített havi jelentések alapján a tárgyévet követő év május 15-ig a végrehajtott energiahatékonysági fejlesztések, alkalmazott üzemeltetési megoldások által elért energiamegtakarítási eredményekről, amelyet az igénybevételére köteles gazdálkodó szervezet május 31-ig honlapján közzétesz.

Az energiafelhasználásra a termelés mellett az időjárás alakulása is hatással van. A 2018-as év bizonyult a legmelegebbnek a vizsgált négy év közül, bár az éves átlaghőmérséklet változása nem haladta meg a ± 0,9 °C-ot. Ennek megfelelően a fűtési szezon hossza (a 12 °C-nál hidegebb átlaghőmérsékletű napok száma) a 2017-es 187 nap után idén csupán 157 nap volt. A nyári napi átlaghőmérséklet 83 napon volt 22 °C fölötti, amikor gépi hűtés volt szükséges.

A földgázfogyasztás a tavalyihoz képest összességében 10 %-kal csökkent, míg a villamosenergia-fogyasztás 5,9 %-kal növekedett, ami a 2017-es évhez képesti enyhébb téli időjárással (alacsonyabb fűtési hőigény), illetve a termelés bővülésével magyarázható.
Győriplast Műanyagipari Kft. - Energiafelhasználás grafikon
A 2018-as év során 1 db energiahatékonysági beruházás történt a Társaságnál. Beszerzésre került 1 db új, energiahatékony fröccsöntőgép, mely 14 %-kal kevesebb villamos energiát fogyaszt, mintha a vele azonos záróerővel rendelkező, a Társaságnál jelenleg is üzemelő gép került volna beszerzésre.